Putting You Centre Stage - Call us on 07753 766113

Age 9 years old to 12 years old.

Our Junior Classes are longer in length and challenge and push students more than the Mini’s classes. Students who are at the older end of the Junior Age Group and have good strength, turn out, great Ballet technique and who have been dancing with us an appropriate amount of years might able to join our Pointe classes (at the teacher’s discretion and judgement).
Our Musical Theatre Class is now longer to allow for more rehearsal time for shows. Our Junior students’ combine with our seniors to take part in the end of year musical every June at a local theatre. We encourage students now to also explore taking part in Musical Theatre Solo examination – a great way to achieve a worldwide recognised qualification, expand skills and have fun.
Our Junior Students all work towards the same goals in class and are not split into exam and non-exam groups.  We do put more emphasis on exam work now because at this age we feel it is important for the student to have a solid achievement to work towards.  There is no better feeling than a student putting in extra hard work for a few months before an exam and being able to celebrate their success with them.   Our competition team for this age group continues and if children haven’t already done so, we encourage them to explore the option of performing Solos and Duo/Trios.

Hide Class Details
Classes now on offer are

Saturday Tap 9 yrs + 2.30pm

Sorry, This class is full

Monday Acrobatic Gymnastics Intermediate 5.15pm

26/08/2019 17:15 - 75 minutes
02/09/2019 17:15 - 75 minutes
09/09/2019 17:15 - 75 minutes
16/09/2019 17:15 - 75 minutes
23/09/2019 17:15 - 75 minutes
30/09/2019 17:15 - 75 minutes
07/10/2019 17:15 - 75 minutes

Monday Acrobatic Gymnastics Boys Only 6.30pm

26/08/2019 18:30 - 60 minutes
02/09/2019 18:30 - 60 minutes
09/09/2019 18:30 - 60 minutes
16/09/2019 18:30 - 60 minutes
23/09/2019 18:30 - 60 minutes
30/09/2019 18:30 - 60 minutes
07/10/2019 18:30 - 60 minutes

Tuesday Musical Theatre Tech Class Acting 4pm

27/08/2019 16:00 - 60 minutes
03/09/2019 16:00 - 60 minutes
10/09/2019 16:00 - 60 minutes
17/09/2019 16:00 - 60 minutes
24/09/2019 16:00 - 60 minutes
01/10/2019 16:00 - 60 minutes
08/10/2019 16:00 - 60 minutes

Tuesday Junior Musical Theatre 5pm

27/08/2019 17:00 - 180 minutes
03/09/2019 17:00 - 180 minutes
10/09/2019 17:00 - 180 minutes
17/09/2019 17:00 - 180 minutes
24/09/2019 17:00 - 180 minutes
01/10/2019 17:00 - 180 minutes
08/10/2019 17:00 - 180 minutes

Wednesday Acro Display Squad 4pm

28/08/2019 16:00 - 75 minutes
04/09/2019 16:00 - 75 minutes
11/09/2019 16:00 - 75 minutes
18/09/2019 16:00 - 75 minutes
25/09/2019 16:00 - 75 minutes
02/10/2019 16:00 - 75 minutes
09/10/2019 16:00 - 75 minutes

Wednesday Acrobatic Gymnastics 5.30pm

28/08/2019 17:30 - 75 minutes
04/09/2019 17:30 - 75 minutes
11/09/2019 17:30 - 75 minutes
18/09/2019 17:30 - 75 minutes
25/09/2019 17:30 - 75 minutes
02/10/2019 17:30 - 75 minutes
09/10/2019 17:30 - 75 minutes

Wednesday Acrobatic Competitive Squad 6.45pm

28/08/2019 18:45 - 60 minutes
04/09/2019 18:45 - 60 minutes
11/09/2019 18:45 - 60 minutes
18/09/2019 18:45 - 60 minutes
25/09/2019 18:45 - 60 minutes
02/10/2019 18:45 - 60 minutes
09/10/2019 18:45 - 60 minutes

Wednesday Advanced Ballet Training Junior 6.15pm

28/08/2019 18:15 - 60 minutes
04/09/2019 18:15 - 60 minutes
11/09/2019 18:15 - 60 minutes
18/09/2019 18:15 - 60 minutes
25/09/2019 18:15 - 60 minutes
02/10/2019 18:15 - 60 minutes
09/10/2019 18:15 - 60 minutes

Thursday Tap 4pm

05/09/2019 16:00 - 45 minutes
12/09/2019 16:00 - 45 minutes
19/09/2019 16:00 - 45 minutes
21/09/2019 16:00 - 45 minutes
03/10/2019 16:00 - 45 minutes
10/10/2019 16:00 - 45 minutes
29/08/2109 16:00 - 45 minutes

Thursday Ballet 4.45pm

29/08/2019 16:45 - 45 minutes
05/09/2019 16:45 - 45 minutes
12/09/2019 16:45 - 45 minutes
19/09/2019 16:45 - 45 minutes
26/09/2019 16:45 - 45 minutes
03/10/2019 16:45 - 45 minutes
10/10/2019 16:45 - 45 minutes

Thursday Jazz 5.30pm

29/08/2019 17:30 - 45 minutes
05/09/2019 17:30 - 45 minutes
12/09/2019 17:30 - 45 minutes
19/09/2019 17:30 - 45 minutes
26/09/2019 17:30 - 45 minutes
03/10/2019 17:30 - 45 minutes
10/10/2019 17:30 - 45 minutes

Thursday Contemporary 6.15pm

29/08/2019 18:15 - 45 minutes
05/09/2019 18:15 - 45 minutes
12/09/2019 18:15 - 45 minutes
19/09/2019 18:15 - 45 minutes
26/09/2019 18:15 - 45 minutes
03/10/2019 18:15 - 45 minutes
10/10/2019 18:15 - 45 minutes

Thursday Acrobatic Gymnastics Intermediate. 5.15pm

29/08/2019 17:15 - 60 minutes
05/09/2019 17:15 - 60 minutes
12/09/2019 17:15 - 60 minutes
19/09/2019 17:15 - 60 minutes
26/09/2019 17:15 - 60 minutes
03/10/2019 17:15 - 60 minutes
10/10/2019 17:15 - 60 minutes

Thursday Junior Musical Theatre Tech Dance 7pm

22/08/2019 19:00 - 45 minutes
05/09/2019 19:00 - 45 minutes
12/09/2019 19:00 - 45 minutes
19/09/2019 19:00 - 45 minutes
26/09/2019 19:00 - 45 minutes
03/10/2019 19:00 - 45 minutes
10/10/2019 19:00 - 45 minutes

Friday Commercial Dance 4pm

23/08/2019 16:00 - 45 minutes
30/08/2019 16:00 - 45 minutes
06/09/2019 16:00 - 45 minutes
13/09/2019 16:00 - 45 minutes
20/09/2019 16:00 - 45 minutes
27/09/2019 16:00 - 45 minutes
04/10/2019 16:00 - 45 minutes
10/10/2019 16:00 - 45 minutes

Friday Street Dance 4.45pm

23/08/2019 16:45 - 45 minutes
30/08/2019 16:45 - 45 minutes
06/09/2019 16:45 - 45 minutes
13/09/2019 16:45 - 45 minutes
20/09/2019 16:45 - 45 minutes
27/09/2019 16:45 - 45 minutes
04/10/2019 16:45 - 45 minutes
10/10/2019 16:45 - 45 minutes

Friday Fun Cheerleading 5.30pm

23/08/2019 17:30 - 45 minutes
30/08/2019 17:30 - 45 minutes
06/09/2019 17:30 - 45 minutes
13/09/2019 17:30 - 45 minutes
20/09/2019 17:30 - 45 minutes
27/09/2019 17:30 - 45 minutes
04/10/2019 17:30 - 45 minutes
11/10/2019 17:30 - 45 minutes

Friday Highland 5.30pm

23/08/2019 17:30 - 45 minutes
30/08/2019 17:30 - 45 minutes
06/09/2019 17:30 - 45 minutes
13/09/2019 17:30 - 64 minutes
20/09/2019 17:30 - 45 minutes
27/09/2019 17:30 - 45 minutes
04/10/2019 17:30 - 45 minutes
11/10/2019 17:30 - 45 minutes

Saturday 12.45 pm Acro Intermediate

24/08/2019 12:45 - 60 minutes
31/08/2019 12:45 - 60 minutes
07/09/2019 12:45 - 60 minutes
14/09/2019 12:45 - 60 minutes
21/09/2019 12:45 - 60 minutes
28/09/2019 12:45 - 60 minutes
05/10/2019 12:45 - 60 minutes
12/10/2019 12:45 - 60 minutes

Saturday 1.45 pm Acro Advanced

24/08/2019 13:45 - 75 minutes
31/08/2019 13:45 - 75 minutes
07/09/2019 13:45 - 75 minutes
14/09/2019 13:45 - 75 minutes
21/09/2019 13:45 - 75 minutes
28/09/2019 13:45 - 75 minutes
05/10/2019 13:45 - 75 minutes
12/10/2019 13:45 - 75 minutes

Saturday Musical Theatre 8 -12 yrs 3.15- 5.45 pm

24/08/2019 15:15 - 150 minutes
31/08/2019 15:15 - 150 minutes
07/09/2019 15:15 - 150 minutes
14/09/2019 15:15 - 75 minutes
21/09/2019 15:15 - 150 minutes
28/09/2019 15:15 - 150 minutes
05/10/2019 15:15 - 150 minutes
12/10/2019 15:15 - 150 minutes

Saturday Musical Theatre Tech Singing 8 -12 yrs 2.15-3.15 pm

24/08/2019 14:15 - 60 minutes
31/08/2019 14:15 - 60 minutes
07/09/2019 14:15 - 60 minutes
14/09/2019 14:15 - 60 minutes
21/09/2019 14:15 - 60 minutes
28/09/2019 14:15 - 60 minutes
05/10/2019 14:15 - 60 minutes
12/10/2019 14:15 - 60 minutes

Saturday 11.45am Highland 7yrs +

24/08/2019 11:45 - 45 minutes
31/08/2019 11:45 - 45 minutes
07/09/2019 11:45 - 45 minutes
14/09/2019 11:45 - 45 minutes
21/09/2019 11:45 - 45 minutes
28/09/2019 11:45 - 45 minutes
05/10/2019 11:45 - 45 minutes
12/10/2019 11:45 - 45 minutes

Saturday Jazz 12.30pm

31/08/2019 12:30 - 45 minutes
07/09/2019 12:30 - 45 minutes
14/09/2019 12:30 - 45 minutes
21/09/2019 12:30 - 45 minutes
28/09/2019 12:30 - 45 minutes
05/10/2019 12:30 - 45 minutes
12/10/2019 12:30 - 45 minutes
24/08/2109 12:30 - 45 minutes

Saturday Ballet 1.15pm Grade 2/3

24/08/2019 13:15 - 75 minutes
31/08/2019 13:15 - 75 minutes
07/09/2019 13:15 - 75 minutes
14/09/2019 13:15 - 75 minutes
21/09/2019 13:15 - 75 minutes
28/09/2019 13:15 - 75 minutes
05/10/2019 13:15 - 75 minutes
12/10/2019 13:15 - 75 minutes

Saturday Tap 2.30pm Grade 1-3

24/08/2019 14:30 - 45 minutes
31/08/2019 14:30 - 45 minutes
07/09/2019 14:30 - 45 minutes
14/09/2019 14:30 - 45 minutes
21/09/2019 14:30 - 45 minutes
28/09/2019 14:30 - 45 minutes
05/10/2019 14:30 - 45 minutes
12/10/2019 14:30 - 45 minutes

Saturday Acro Display /Competitive Squad Training 3.15pm

24/08/2019 15:15 - 90 minutes
31/08/2019 15:15 - 90 minutes
07/09/2019 15:15 - 90 minutes
14/09/2019 15:15 - 90 minutes
21/09/2019 15:15 - 90 minutes
28/09/2019 15:15 - 45 minutes
05/10/2019 15:15 - 90 minutes
12/10/2019 15:15 - 90 minutes

Pre School Classes

How to Join AAPA.

  1. Fill out our enquiry form with as much information as possible.
  2. Once we recieve your enquiry a member of our team will be in contact to see what the best classes will be for you and arrange a time for you to come in and see what our classes and studio is all about. Expect to hear from us within 24hours from your enquiry.
  3. Then you can come along and a memmber of staff will meet you and take you into your first class.

It is as easy as that!